Група раннього вiку “Малятко” ДНЗ 28 «Ювілейний»

Узгоджує кількісні та порядкові числівники та займенники з іменником. Утворює слова всіх родів з допомогою різних суфіксів. Уміє утворювати іменники – назви дитинчат тварин і назви тварин жіночого роду від іменників чоловічого https://stratosblog.com/index.php/2022/07/19/page-48/ роду й навпаки. Уживає образні вислови, знайома з деякими фразеологізмами, цікавиться значенням незнайомих та малознайомих слів. Уміє добирати дієслова, прикметники до іменників і навпаки, прислівники до дієслів і навпаки.

Знає предмети домашнього вжитку та побутову техніку, їх деталі, застосування; групує предмети за їх характерни­ми ознаками (це – одяг, це – взуття, це – посуд…). Розуміє зміст прочитаного; згадує повну назву, автора та зміст твору (за фрагментом, ілюстрацією), висловлює влас­не ставлення до твору, адекватно оцінює поведінку персонажів твору. Творчо відображає у грі діяльність та взаємини дорослих, намагається урізноманітнити сюжет гри. Усвідомлює значення повітря, води, ґрунту, рослин, тварин, Сонця тощо для діяльності людини і для себе. Розрізняє стани води, розуміє, що вона потрібна всім живим істотам для життя. Знає, як людина може використо­вувати воду. Виявляє вміння чинити справедливо, відчуває провину за негативні вчинки, знає та використовує слова пояснення, виправдання, вибачення.

Знає, що таке сім’я, називає ім’я та по батькові, стать і вік своїх родичів, прізвище своєї сім’ї. Має уявлення про існування свого внутрішнього світу (думки, почуття, бажання, ставлення), виявляє інтерес до нього. Усвідомлює потребу збереження правильної постави у різних видах діяльності. Має елементарні знання про статеву належність, з повагою ставиться до протилежної статі. Має уявлення про всі органи чуття, дотримується правил їх охорони (правил догляду за ними). 1.Розуміє мовлення дорослих, казки, вірші, оповідання.

дитина в соціумі ранній вік

Довіряє іншому, з повагою ставиться до людей похилого віку. Розуміє, що родина об’єднує всіх родичів матері та батька, усвідомлює ступінь спорідненості. Ініціює підтримання родинних зв’язків. Користується предметами, іграшками відповідно до їх призначення. Має позитивне ставлення до занять з фізичної культури. Здатна входити в контакт з різними за віком дітьми, дотримується норм спілкування. Розуміє, що чужі – це люди, які між собою незнайомі, з ними треба поводитися обачно, стримано, чемно.

“Як навчити малюка прибирати іграшки після завершення гри?»

Батькам слід говорити про вступ до дитячого садка як про подію радісну й очікувану, демонструючи малюкові впевненість і віру в добрий перебіг подій. Адже діти переймаються настроєм батьків, і надалі емоційний стан малюка визначатиме хід усього перебування протягом дня в дитсадку. Тим самим озброюють дітей першими враженнями від успішно виконаної роботи, наданої допомоги дорослим чи своїм друзям.

Зазначимо, що теплий, доброзичливий, уважний прийом обумовлює й перші враження дитини про дитсадок, і її настрій, і готовність попрощатися з матір’ю, залишитися в групі. Так само важливо, щоб педагог тепло прощався з кожною дитиною. Нові умови можуть стати для малюка надто сильним подразником, скувати його самостійність та ініціативу.

Подобається вам милуватися нею? (Діти дають позитивну відповідь).Як ви вважаєте, кого ще може привабити ромашка, хто може завітати до неї в гості? (Метелик, мурашка, жук, коник-стрибунець).

Міждисциплінарна допомога сім’ям з дітьми раннього віку

Уміє добирати до слів антоніми та синоніми, вживає узагальнювальні слова (меблі, посуд, квіти тощо). 4.Інтонаційно передає настрій, емоційний стан, дотримується темпу й ритму мовлення. Намагається бути охайним, має навички особистої гігієни, самообслуговування. Розрізняє корисну та шкідливу їжу.

Педагоги ДНЗ великої уваги приділяють організації та проведенню сюжетно-рольових та режисерських ігор «Сім’я», «Дитячий садок», «Магазин», «Школа», «Лікарня», «Рятувальна служба» тощо. Саме в таких іграх діти отримують дієві уроки взаємодії з оточуючими, вправляються та застосовують свої знання, отриманні під час занять, спостережень, екскурсій. Ідеєю раннього розвитку часто переймаються батьки, які не зуміли реалізуватися, не виправдали очікувань власних батьків. Вони вважають, що пізнавальні процеси розвиваються лише тоді, коли дитина сидить за столом і читає, рахує чи пише букви. Натомість розвиток пізнавальних процесів відбувається ефективно лише тоді, коли проходить непомітно для дитини, у звичному оточенні та за щоденних життєвих і побутових обставин.

برچسب ها: بدون برچسب

دیدگاه ها بسته شده اند.