Як шукати роботу під час війни Поради карʼєрних консультантів

Додатково рекомендуємо дотримуватись загальних правил безпечного працевлаштування. IT, бізнес, копірайтинг, SMM, маркетинг, продажі — зараз майже будь-яку диджитал-професію можна опанувати онлайн, не виходячи з дому. А враховуючи те, що багато шкіл і курсів відкрили для українців доступ до своїх лекцій та вебінарів, це можна зробити ще й безкоштовно. Обрати є з чого, починаючи з топових українських освітніх платформ і закінчуючи міжнародними. Команда Happy Monday збирає всю інформацію про безкоштовні освітні можливості у статті, яка постійно оновлюється.

де знайти роботу під час війни

Щоб утриматися на ринку, компанії мусили суттєво переглянути свої витрати, у тому числі – на утримання персоналу і пошук працівників. Гарантія захисту трудових прав — це офіційне працевлаштування. При цьому варто тримати руку на пульсі змін, яких зазнало законодавство через війну. «Робота підібрана для тебе» з вакансіями, які відповідають інтересам пошукача. Щоб їх бачити, достатньо додати бажаний регіон й посаду. В кожному місті є з десяток груп відповідної направленості. Підпишіться на них та щоденно відстежуйте актуальні пропозиції.

Путін присвоїв звання “герой Росії” бойовику, причетному до обезголовлення воїна ЗСУ

Бізнеси, як і люди, поступово адаптувались до нових реалій життя, тому багато компаній, змінивши підходи до роботи чи навіть вектор руху, продовжують зростати й наймати нових співробітників. Найм у цій сфері практично не зупинявся, і вакансій як на технічні, так і на нетехнічні позиції в IT-компаніях зараз досить багато. Також є велика кількість пропозицій роботи у міжнародних організаціях, зокрема ГО на кшталт International Medical Corps чи International Rescue Committee. Вони зараз активно заходять в Україну та відкривають офіси в багатьох наших містах, до того ж шукають дуже різних фахівців. Наша місія – надихати й допомагати мільйонам людей робити розумний вибір, який покращить їхнє життя. У нашому блозі ми розповідаємо, як шукати і знаходити роботу, розвивати бізнес, укладати вигідні угоди в нерухомості, безпечно купувати і продавати товари в інтернеті. Публікуємо інтерв’ю, поради експертів з OLX та інших компаній, а також аналітику ринку.

Етапи пошуку роботи під час війни

Англомовний канал із вакансіями у сфері дизайну, продажу і більше. Підбірки вакансій у сферах журналістики, дизайну, маркетингу та IT. Кар‘єрна платформа з рекомендаціями щодо тут компаній, вакансій, шляхів розвитку кар‘єри. За даними експертів OLX Робота попит на персонал зменшився у сферах видобутку сировини, туризму, фінансів, домашнього персоналу.

Варто врахувати, що зараз доречно підготувати два варіанти резюме — українською та іноземною мовами. Після повномасштабного вторгнення трендом стало розглядання лише україномовних резюме. Варіант іноземною мовою збільшить ваші шанси на працевлаштування в компаніях з інших країн. Подібні дослідження іноді виявляють те, на що ви б ніколи не звернули уваги. Роботодавці оптимізують витрати, внаслідок чого чимало працівників отримують меншу заробітну плату або й зовсім залишаються без роботи. В таких умовах доводиться шукати іншу роботу й опановувати нові навички.

Як знайти роботу під час війни: як скласти резюме

Однією з головних тенденцій, яка існувала у 2022 році та збережеться у 2023-му, є необхідність опановувати нові спеціальності шляхом проходження курсів чи самоосвіти. У найпопулярніших галузях роботодавці потребують кваліфікованих спеціалістів. Буває, що на одну вакансію претендує кільканадцять осіб, а на іншу бракує відгуків.

Якщо говорити про те, як змінився український ринок праці, то можна виділити кілька особливостей. Бути готовим у будь-який момент пройти співбесіду або стати до роботи. Також популярність мають професії різнороба, охоронця, вантажника, бариста, підсобника, кур’єра, менеджера з продажів, оператора call-центру, тож радимо звернути увагу саме на них. Українцям, які стали на облік, держава виплачує, як і раніше, допомогу по безробіттю. Паралельно старайтеся набувати професійного досвіду, знань та навичок, які відповідають вимогам ринку.

Якщо ж ставати на облік по безробіттю бажання немає, можна скористатися різноманітними сайтами та Telegram-каналами. Спочатку вийдіть зі стресу, визначте цілі та напрям пошуків — і тільки потім переходьте до конкретних дій. Матеріали з плашкою PROMOTED та НОВИНИ КОМПАНІЙ є рекламними та публікуються на правах реклами.

Матеріали з плашкою СПЕЦПРОЄКТ та ЗА ПІДТРИМКИ також є рекламними, проте редакція бере участь у підготовці цього контенту і поділяє думки, висловлені у цих матеріалах. За працевлаштування кожного переселенця підприємство отримує грн компенсації. Великі заводи сектору зруйновані чи суттєво пошкоджені, передусім – “Азовсталь” та Маріупольський меткомбінат ім.

برچسب ها: بدون برچسب

دیدگاه ها بسته شده اند.